måndag 23 augusti 2010

Islam

Många kristna idag ser Islams gud som samme gud som den treenige Gud som kristna bekänner. Man säger att eftersom det bara finns en Gud så måste alla som bara tror på en enda gud tro på samma Gud.
Är det så? Vi tycks ju ha ett litterärt släktskap vad gäller urkunder mellan Koranen och Bibeln.

Mitt kristna svar på detta är följande: Detta är inte sant. Koranen förkunnar en annan Jesus (Isa) som inte är sann Gud och sann människa och har dött för människors synder. Islams gud är inte heller treenig. Eftersom Herren Jesus Kristus är grinden till fållan genom dopet för Guds utvalda är Islam en inomvärldslig religion som är underkastad syndafallets konsekvenser och därmed utan frälsning för människan. Detta är kristen logik.

Islam är också helt styrd av Koranen som är en bok som enligt Islam är bokstavligt korrekt endast på arabiska. I Kristen tro så är Bibeln, Guds Ord, principiellt oberoende av översättning, men helt inspirerad av den helige Ande. (Alla kristna håller inte med om detta, men de flesta muslimer förstår principen)

Enligt Gamla Testamentet har dock alla de som härstammar från Ishmael del i Guds välsignelse till Abraham. (1 Mos 17:25)

Det faktiska beviset på att detta är sant är konversioner av muslimer till kristen tro efter att de mött Jesus Kristus som person och bekänt honom som sanningen och låtit döpa dig.
Se: http://www.muslimjourneytohope.com/

För de som tillhör Svenska kyrkan så finns det en kortare väg, nämligen Confessio Augustana artikel 1: “[Våra kyrkor] fördöma även… muhammedanerna” (SKB s. 56-57) Denna syn har alla prästvigda i Svenska kyrkan enligt sina prästlöften lovat att stå för, med reservation för att sannningen i Kristus kan vara större än dessa ord.

1 kommentar:

Mäster Abraham sa...

Roligt att du hittat till Ad orientem versus! Tack för länktipsen. Ska titta över dem och ev. återkomma.